Óbudai Autójavító Kft. - Audi Centrum Budapest Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Bővíti európai hálózatát a WeShare
2020.01.29.
Újdonság a Volkswagenről

Bővíti európai hálózatát a WeShare

A WeShare, a Volkswagen és a ŠKODA autómegosztó szolgáltatása 2020-ban további hét városra terjeszti ki hálózatát Németországban és más európai országokban. Prágát és Hamburgot tavasszal Párizs és Madrid követi, míg Budapest, München és Milánó az év folyamán csatlakozik a hálózathoz. Ezekben a városokban a WeShare teljes elektromos flottát kínál összesen körülbelül 8.400 elektromos járművel. Prágában és Budapesten a WeShare a ŠKODA-val működik együtt. A német, francia, spanyol és olasz nagyvárosokban a WeShare által kínált járművek között a Volkswagen e-Golf és e-up! modellek lesznek megtalálhatóak, az év végétől pedig az ID.3 is elérhetővé válik. A WeShare 2019-ben 1.500 e-Golf autóval már megkezdte működését Berlinben, és a cégnek jelenleg 50.000 regisztrált ügyfele van a városban.

WeShare

"Számunkra 2020 a jelentős növekedés éve lesz" - mondta Philipp Reth, a WeShare vezérigazgatója. "Biztosak vagyunk abban, hogy az elektromos közösségi autómegosztás hosszú ideig jelentős átmeneti elem lesz a fenntartható, megosztott mobilitás területén az automatizált közlekedési rendszerek felé vezető úton" - tette hozzá Reth. Véleménye szerint a megoldásnak áttörést kell elérnie szélesebb közönséggel és több várossal. „Ezért reméljük, hogy a városoktól támogatást kapunk például a gépjármű-megosztós járművek parkolási díjai vagy új nyilvános helyeken történő autó-megosztási területek kijelölése terén, hogy ösztönözze a potenciális felhasználókat, és az autómegosztást még érdekesebbé és relevánssá tegye”- mondja Reth.

 

A WeShare sikeres Berlini bevezetése

A WeShare 2019. júniusában Berlinben indult, és már 50.000 ügyfél regisztrált a szolgáltatásra. Ezen regisztrált ügyfelek mintegy háromnegyede aktív felhasználó, azaz legalább egyszer használta a WeShare szolgáltatást. "Az egész ágazathoz képest ez a szám nagyon magas, és azt mutatja, hogy a WeShare rendkívül fontos az emberek városi mobilitása szempontjából" - nyilatkozta Philipp Reth vezérigazgató. Az elmúlt hat hónapban a WeShare flottája Berlinben több mint hárommillió kilométert teljesített, ami autónként átlagosan napi négy-öt utat jelent.

 

Az egyik legnagyobb kihívás, amellyel a WeShare Berlinben szembesül, az akkumulátor töltése. A nyilvános töltőhálózati infrastruktúra elégtelen rendelkezésre állásának kompenzálása érdekében a Volkswagen AG és a WeShare együttműködést indított a Schwarz Csoporttal. A Schwarz jelenleg összesen 140 nyilvános töltőállomást telepít Berlinben 60 Lidl és 10 Kaufland telephelyen. Együttműködő partnerként a WeShare a boltok nyitvatartási idején kívül kizárólagosan használhatja autómegosztó flottájához a töltőállomásokat. Nappali munkaidőben a töltőállomások a Lidl és a Kaufland összes ügyfelének rendelkezésére állnak. A Schwarz csoport mellett a WeShare további partnerségeket tervez létrehozni a rendelkezésre álló infrastruktúra bővítése céljából.

 

További sajtóinformációkat és képeket a we-share.io/press/ weboldalon talál.

 

A WeShare-ről

A WeShare 100% -ban elektromos autómegosztó, az UMI, az Urban Mobility International GmbH szolgáltatása, székhelye Berlinben található, tulajdonosa a Volkswagen AG. A WeShare Berlinben 1.500 elektromos járművel indult 2019 júliusában, más városokban 2020-ban indul a szolgáltatás. Mint "vehicle on demand" (VOD), azaz „igény szerinti jármű” szolgáltatás, a WeShare azoknak nyujt szolgáltatást, akik nem szándékoznak felhagyni az egyéni mobilitással. Jó kiegészítő ajánlatként szolgál minden olyan alkalomra, amikor egy autó praktikus és kényelmes. A jövőben az UMI fejleszti és biztosítja az IT-alapú és platform-alapú járművek igény szerinti (VOD) szolgáltatásait. A cél a Volkswagen-csoport VOD kínálatának összefogása, és elérhetővé tétele Európa legnagyobb városaiban.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.