Óbudai Autójavító Kft. - Audi Centrum Budapest Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. A ChatGPT ma már a Volkswagen számos modelljében elérhető
2024.07.02.
Innováció

A ChatGPT ma már a Volkswagen számos modelljében elérhető

Az új generációs infotainment rendszerrel rendelkező Volkswagen modelleket most már a mesterséges intelligencián (röviden MI-n) alapuló ChatGPT-vel kiegészítve kínálják. A mesterséges intelligenciát alkalmazó kereső funkció megtalálható a tisztán elektromos ID. család minden új járművében, valamint az új Golf, az új Tiguan és az új Passat modellekben is. A funkció az IDA hangasszisztens segítségével érhető el, és új lehetőségek széles skáláját kínálja, messze túlmutatva az eddigi hangvezérlés képességein. Felolvastathatók például a keresett tartalmak, és immár természetes beszéd révén léphetnek interakcióba a felhasználók a járművel.

ChatGPT

Kai Grünitz, a Volkswagen igazgatótanácsának műszaki fejlesztésekért felelős tagja szerint: „A Volkswagen teljes ügyfélköre számára elérhetővé kívánja technológiáit, és volumengyártóként erre lehetőségünk is van. A ChatGPT hangasszisztensünk háttérrendszerébe való zökkenőmentes integrálásával mindennapi hozzáférést kínálunk járműveink vezetőinek a mesterséges intelligenciához. Ezáltal is hangsúlyozzuk termékeink innovatív jellegét.”


A Volkswagen jelenlegi modelljei az IDA online hangasszisztens által már most lehetővé teszik az infotainment-, a navigációs és a klímarendszer irányítását. A jármű különböző témákban feltett kérdésekre is képes válaszolni. A ChatGPT bevezetésével, azonban a lehetőségek jelentősen bővültek: Az MI tájékoztatást tud nyújtani például turisztikai látványosságokról vagy épp focimeccsekről, de akár matematikai feladatokat megoldásában is segédkezhet. Mindez intuitív módon működik, a járművezető természetes beszéddel szólhat az asszisztenshez, anélkül, hogy az útról levenné a szemét.


Egyszerű használat új fiók létrehozása nélkül. A Volkswagen VW Connect vagy VW Connect Plus fiókkal rendelkező ügyfelei a megszokott módon, új fiók létrehozása és új alkalmazás telepítése nélkül használhatják az IDA hangasszisztenst. A digitális asszisztens a „Hello IDA” mondattal vagy a kormánykerék megfelelő gombjának megnyomásával aktiválható. Csak olyan kérdést továbbít a Volkswagen rendszere (anonim formában) a mesterséges intelligenciának, amelyet ő maga nem képes megválaszolni. A válaszok ilyenkor is a Volkswagen ismerős hangján hangzanak el. A ChatGPT egyáltalán nem kap hozzáférést a jármű adataihoz. A maximális adatvédelem érdekében a kérdések és a válaszok azonnal törlődnek. Az online hangasszisztenst a Volkswagen alkalmazás beállításaiban, vagy az infotainment rendszer adatvédelmi beállításaiban lehet kikapcsolni.


Öt nyelven elérhető technológia. A Volkswagen 2024 januárjában mutatta be a CES 2024 elektronikai szakkiállításon első olyan járműveit, amelyekben a ChatGPT‑t az IDA hangasszisztensbe integrálták. A technológia jelenleg az (amerikai és brit) angol, spanyol, cseh és német nyelven érhető el. A technológia Volkswagen járművekben való használatát az autóipari MI megoldások világpiac‑vezető vállalatával, a Cerence Inc.-kel való együttműködés, valamint a cég Cerence Chat Pro nevű programja tette lehetővé, amely különféle forrásokat használ (beleértve a ChatGPT‑t is) annak érdekében, hogy az IDA gyakorlatilag minden kérdésre a lehető legpontosabb és legrelevánsabb választ tudja adni.


1) A ChatGPT (3.5 Turbo változata) által adott válaszok nem mindig következetesek, hiányosak lehetnek, helytelen vagy irreleváns információt is tartalmazhatnak, és sérthetik harmadik felek jogait. Ne hagyatkozzon ezekre a válaszokra anélkül, hogy más forrásokban is ellenőrizné őket. Továbbá, amennyiben használja vagy (például a közösségi médiában vagy az interneten) megosztja a ChatGPT által nyújtott információkat, az Ön felelőssége meggyőződni róla, hogy ezzel nem sérti harmadik felek – különösképpen a szerzői és adatvédelemhez fűződő – jogait.

2) Minden 4.0-ás vagy újabb szoftververzióval rendelkező ID. modell esetében

3) Kizárólag az infotainment csomaggal vagy az IDA hangasszisztenssel kombinálva

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.