Óbudai Autójavító Kft. - Audi Centrum Budapest Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Új Volkswagen szoftver részleg alakul
2019.06.21.
Újdonság a Volkswagenről

Új Volkswagen szoftver részleg alakul

A Volkswagen AG több, mint 5000 digitális szakértőt kíván összefogni az új „Car.Software” egységben, mely a Csoportban az autós szoftverek fejlesztésért lesz felelős. A vállalat sokkal több szoftver fejlesztését tervezi az autóban és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokban, és a szoftver fejlesztés házon belüli részének növelését a jelenlegi 10%-ról legalább 60% -ra kívánja növelni 2025-re. A jövőben egy egységes szoftver platform jön létre, amely minden alapvető funkcióval rendelkezik, és rendelkezésre áll a Csoport összes járműve számára. Ez a „vw.os” jármű operációs rendszerből, és a Volkswagen Automotive Cloudból áll majd. 2025-ig a Csoport minden új modellje ezen a szoftver platformon fog futni. Az első, ezen a szoftver platformon alapuló jármű az ID.3 lesz, amely az idei IAA Nemzetközi Autószalonon mutatkozik be, és jelenleg több mint 20.000 potenciális ügyfél regisztrált erre a modellre.

Új Volkswagen szoftver

„A platform technológia szakértői vagyunk a hardverek tekintetében, és most áthelyezzük ezt a szakértelmet a szoftver fejlesztésbe” - mondja Christian Senger, a Volkswagen márka igazgató tanácsának digitális szolgáltatásokért felelős tagja. „A Csoport minden márkája számára egy egységes alapfunkciókkal rendelkező szoftvert fejlesztünk, ami lehetővé teszi számunkra, hogy drasztikusan csökkentsük a bonyolult rendszereket. Középtávon a Csoport méreteiből fogunk profitálni, ami különleges jelentőséggel bír a szoftverek területén, és hatalmas költségelőnyökhöz vezet” tette hozzá Christian Senger.

Jelenleg a Volkswagen járműveiben mintegy 70 különböző beszállító 200 vezérlőegységét kell integrálni. Emellett a csoporton belül különböző funkciókkal rendelkeznek bizonyos rendszerek, ilyenek például az információs és navigációs szolgáltatások. Egy egységes operációs rendszer, amely ugyanazokkal az alapvető funkciókkal rendelkezik minden márkához, a Volkswagen Automotive Cloud használatával kiegészülve, a Csoport minden modelljénél jelentősen egyszerűsíti majd a helyzetet.

Ugyanez vonatkozik a márkák „digitális ökoszisztémáira”, melyeket az egyes szolgáltatásokhoz használnak majd. Minden márkának szüksége van bizonyos alapvető szolgáltatásokra, mint például egy egyszerű keresési funkció az elektromos töltőállomások esetében. A Volkswagen személygépkocsiknál ennek a szolgáltatásnak a neve „We Charge”, és ezen keresztül például a „közeli állomások keresése” vagy „a különböző fizetési módok” alapfunkciók minden márkához szabványosíthatók.

A Volkswagen szabványos szoftver platformjával jelentős méretgazdaságosságot kíván elérni. A jövőben a járműpark évente több mint 10 millió teljesen összekapcsolt új járműből áll majd, ami jelentősen csökkenti a szoftver egyes járművekbe történő integrálásának költségeit. Ugyanakkor a növekvő számú járművel rendelkező digitális ökoszisztémák egyre vonzóbbá válnak az új partnerek és az új ügyfelek számára is.

A szoftver kompetencia erősítése, és igazodás a modern digitális fejlesztéshez

2025-ig a Volkswagen több mint 5000 szakértőt kíván csoportosítani egy „Car.Software” programban olyan szakterületeken, mint a szoftver fejlesztés, az elektromos és elektronikai fejlesztés, a konnektivitás, az automatizált vezetés, a felhasználói élmény (UX), a felhő architektúra és az e-kereskedelem. Öt kulcsfontosságú területen dolgoznak majd, és fejlesztik a márkákon átnyúló csomagokat.

A cél, hogy ez a részleg az innovatív szoftver fejlesztés követelményei felé mutató tevékenységet folytasson. Ezért a célért a Volkswagen rugalmas munkamodellek, legújabb együttműködési technológiák és hatékony együttműködési formák megteremtésében fog közreműködni. Ebben az évben mintegy 500 szakértő dolgozik ebben a szoftver egységben, és ez a szám már 2020-ra mintegy 2000-re emelkedik.

A Csoporton belüli márkák és cégek szakértőinek csoportosítása mellett a Volkswagen az alkalmazottak számát is növelni kívánja, különösen új szakemberek toborzásával és a stratégiai résztvevők valamint a felvásárlások koordinálásával. Célja az új szoftver egység aktív bemutatása és az informatikai és technológiai szakértők megcélzása.

„A világ legjobb digitális szakértőivel szeretnénk létrehozni a digitális autók és felhő platformok erőművét. Meggyőződésünk, hogy a Volkswagen meg tudja mutatni az ebben rejlő lehetőségeket, és így a szoftvert a vállalat fő szakmai területévé tesszük ”- mondja Christian Senger.

1)A jármű még nincs kereskedelmi forgalomban.

 

 

 

 

 

 

A Volkswagen márkáról – Valóra váltjuk a jövőt

A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2018-ban 6,24 millió gépkocsit készített, termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte mintegy 198 ezer, több mint 7700 tagú kereskedelmi hálózata pedig 74 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.